Založ si blog

V budove generálnej prokuratúry sídli organizovaná zločinecká skupina.

mafiani

Píše sa začiatok roku 2004 a za generálneho prokurátora bol zvolený Národnou radou SR Dobroslav Trnka.

Tak ako vždy, predchádzali tejto voľbe zvracanie vyvolávajúce politické kšefty, keď sa vedeli napokon na tomto mene dohodnúť banditi z HZDS, banditi z SDKU, banditi zo  SMER-u, ale aj z KDH, či MOSTU, o SNS by bola treba zvláštna kapitola.

Predchodca Trnku, dnes už bohužiaľ zosnulý Milan Hanzel mal jeden veľký “hendikep”. Odmietol zametať pod koberec kauzy slovenských  politikov( rozumej kauzy, ktoré v ničom nezaostávali za učebnicovými mafiánskymi praktikami), za ktoré by napríklad v Nemecku mali doživotie, či  v USA 3 razy doživotie bez možnosti predčasného prepustenia.

Politická mafia potrebovala svojho človeka.Navonok rozohrala hru, ktorá u nezainteresovaných vyvolala dojem, že jej ide o boj proti zločinu.Hodila do pľacu zopár mien, aby vyvolala zdanie, že na ničom jej nezáleží tak, ako silnom, čestnom a spravodlivom prokurátorovi.Spomínam si trebárs na meno Ján Bernát, vtedajší prokurátor špecializovanej časti generálnej prokuratúry, predchodkyne dnešného Úradu špeciálnej prokuratúry.Keď po rozhovore s ním pochopili, že je schopný diskutovať o vízii smerovania prokuratúry, o nastavení štandardov výkonnosti jednotlivých prokurátorov, o nárokoch na ich odbornú zdatnosť, boli uveličení!

Keď však  pochopili, že s ním nebude možná reč na tému zametania zločinov politikov bez ohľadu na ich politickú príslušnosť, povedané slovami diplomata : Rozhovory boli ukončené bez konkrétneho výsledku.A nastala etapa hľadania poslušného tajtrlíka.

Tak, ako vždy, bolo potrebné pripraviť legendu.Preto sa začala púšťať do médií fáma o potrebnosti “silnej prokurátorskej ruky, ktorá zabezpečí disciplínu v tomto stave”. A kto iný by ju mohol zabezpečiť, ako vojenský prokurátor, ľudovo lampasák?Veď on má disciplínu a poriadok v sebe!

A tak sa narodil Dobroslav Trnka.

Nikto si už nespomenul na slová klasika, ktorý kedysi veľmi dávno povedal : Ak chceš zažiť skutočný bordel, ktorý je však vysoko organizovaný, musíš vstúpiť do armády!

Trnka začal potvrdzovať tieto autorove slová hneď po nástupe do funkcie.Veľkohubé vyhlásenia striedali ešte veľkohubejšie vyhlásenia, ktoré boli vystriedané najveľkohubejšími vyhláseniami.Politici boli nadšení svojou voľbou, iba zopár tých, ktorým išlo o zmenu systému fungovania strážcu zákonnosti, si len povzdychlo : A je to v ri….i !

A naozaj je to odvtedy v ri….i !

Nevymenovaním Trnkovho nástupcu Čentéša Gašparko, pardon, Gašparovič síce porušil Ústavu a Čentéšove práva, ale kto si už na Slovensku robí problém z takýchto detailov?

Fico si nechal zvoliť do tejto funkcie spolužiaka Čižnára, ktorý sa síce odlišuje od Trnku nielen vzhľadom, ale aj sofistikovanejším zametaním politických káuz pod koberec.To je však jediné, čo ich robí rozdielnymi.

Nevyužil ani možnosť vyrazenia Trnku z prokurátorského stavu( kauza Glance House, mimochodom možno jedno z najmenších Trnkových prokurátorských chrapúnstiev), ale zbabelo presunul zodpovednosť na súd.Jedno mu však nemožno uprieť, zvolil na slovenské prokurátorské pomery novátorskú propagandistickú taktiku.S mediálnym rachotom  vždy oznámi, že v každej veľkej kauze začala generálna prokuratúra konať, aby po čase, samozrejme už bez mediálneho rachotu bola vec ukončená odložením.

Takže pán generálny prokurátor, na záver len zopár poznámok.Ak si máme začať myslieť, že prokuratúra pod vašim vedením nezahladzuje trestné činy a nebráni ich vyšetrovaniu, môžete nás presvedčiť napríklad tým, že dáte analyzovať hlas na nahrávke, ktorý sa nám lepšie počujúcim až priveľmi podobá na hlas vášho kápa.

Môžete nás presvedčiť aj tým, že v kauze nástenkový tender padne prvá obžaloba.Ale môžete nás presvedčiť aj tým, že v kauze švajčiarskych kont SDKÚ-DS príde k začatiu trestného stíhania.Tiež nás môžete presvedčiť tým, že prvé gorily z Gorily skončia v klietke a Bubeníkové začnú splašene bubnovať na poplach!Môžete nás presvedčiť aj tým, že prví vagabundi bez ohľadu na ich politický dres prídu o nakradunté majetky na základe zákona o preukazovaní pôvodu majetku, ktorý svojho času s fanfárami ohlasoval Robert Fico.Ohlasoval ho s fanfárami, dnes tomu istému zákonu vyhráva prokurátorská pohrebná kapela.Týmto všetkým nás môžete teda presvedčiť.

Inak si budeme tak ako doteraz myslieť, že organizovaný zločin nemá sídlo v luxusných, alebo menej luxusných hoteloch a reštauráciách, ale na Štúrovej č.2 v Bratislave.

Disponuje Ukrajina jadrovými zbraňami?

20.12.2015

Nech táto otázka znie na prvé prečítanie akokoľvek šialene, dajme bokom emócie „za a proti Ukrajine, za a proti Rusku“ a poďme racionálne analyzovať informácie. V roku 1994 bolo podpísané Budapeštianske memorandum, na základe ktorého traja členovia Bezpečnostnej rady OSN, USA, Veľká Británia a Rusko, poskytli plné a zásadné garancie národnej bezpečnosti a [...]

Inšpiroval ma falošný bloger. Tak som išiel v jeho stopách.

04.10.2015

Nedávno tu napísal bloger Peter Cvik svoju súsenosť s tým, ako ľahko sa dá prostredníctvom vymyslenej identitiy manipulovať čitateĺská blogerská pospolitosť. Zaregistroval si blog pod falošným menom a napísal dva úplne, ale úplne vymyslené príbehy. Zmanipuloval fakty, uvádzal presné čísla, patriace k úplne odlišným príbehom a čitatelia živo diskutovali! Miesto toho, [...]

Fico „bojuje“ proti Únii, aj proti východniarskemu smeráckemu gangu.

25.09.2015

Tisícklikový premiér by však mal vedieť, že tento súboj na dvoch frontoch nemôže zvládnuť. Švindlovať pri klikoch môže pre televíziu, ktorá mu na to servilne vytvorila priestor. Kvóty sú už o inom a východniarsky gang vo vnútri smeráckej mafii tobôž. Fico sa nepustil do boja proti kvótam, ale proti utečencom an bloc.To mu nepochybne prinesie body na domácej, jeho [...]

Lukašenko

Mlátili ju hlava-nehlava. Bieloruska na toaletnom papieri opísala brutalitu Lukašenkovho režimu

16.04.2024 09:12

Kacarynu Novikavovú zatkli v júni 2023, keď mala na sebe iba nočnú košeľu.

čaputová

Prezidentka odcestovala do Poľska, Duda jej odovzdá štátne vyznamenanie

16.04.2024 08:28

Čaputová navštívi aj jediné slovenské pamätné miesto spojené s protifašistickým odbojom.

Rusko opozícia Navaľnyj pohreb

Vzácny verdikt: Ruský súd priznal miliónové odškodné pozostalým po obete policajného mučenia

16.04.2024 08:03

22-ročný Ilnaz Pirkin spáchal samovraždu v októbri 2017 krátko potom, čo ho pustili zo strážnice v Nižnekamsku.

Trump Hush Money

V prvý deň procesu s Trumpom v kauze pornoherečky porotcov nevybrali

16.04.2024 07:50

Trump sa v pondelok ako prvý bývalý prezident v dejinách USA postavil pred súd v trestnom konaní.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 17
Celková čítanosť: 72829x
Priemerná čítanosť článkov: 4284x

Autor blogu

Kategórie