Založ si blog

Slovenská polícia kryje organizovaný zločin. Na konci sa opravím.

Alebo : Organizovaný zločin riadi políciu?

Neviem, ale jedna z tých dvoch možností musí byť pravdivá. Prípadne je tu ešte možnosť ich kombinácií, ktorá sa javí ako najpravdepodobnejšia.

Polícia je zvláštny fenomén. Drvivá väčšina policajtov, ktorých poznám osobne ( a sú ich stovky ), sú ľudia, ktorí sa ničím nevymykajú zo slovenského priemeru. Normálni chalani a fešné dámy, majúci presne rovnaké radosti a starosti, presne rovnaké problémy a rovnaké dôvody na optimizmus, či pesimizmus, ako my ostatní. Ničím sa od nás nelíšia, okrem toho, že nosia uniformu. A plnia (mnohokrát proti svojej vôli)rozkazy svojich veliteľov, aj keď tie sú často infantilné, idúce za hranu zákonov.

Polícia je hierarchicky organizovaný a monokraticky riadený ozbrojený zbor. Preložené do civilnej reči, platí to, čo povie veliteľ! Rozkaz sa plní, o rozkaze sa (až na maličké výnimky v zákone)nediskutuje. Môže teda jestvovať tisíc policajtov, ktorí chcú vyšetrovať trestné činy. A stačí jeden veliteľ, ktorý vyšetrovanie nedovolí a vec je vybavená.

Po slovensky zhúžvaná a hodená do koša, v horšom prípade zoskartovaná, ako to urobil kedysi Gašpar s Gorilou.

Francúzska polícia disponuje kompletným zoznamom osôb, ktoré si svoje peniaze ukrývali pred zdanením vo švajčiarskej banke HSBC. Peniaze uložené v tejto banke mali často, aj keď zdôrazňujem, že nie výlučne, špinavý pôvod. Pochádzali z prostredia organizovaného zločinu, financovali sa z nich teroristické organizácie, obchod so zbraňami či podobné “humanitárne misie”.

Na otázku novinárov, či bude slovenská polícia požadovať údaje o kontách slovenských klientov banky,odpovedal jej hovorca Michal Slivka:  Budeme konať, keď budeme mať oficiálne informácie od príslušných orgánov zo zahraničia alebo nás požiadajú o pomoc.

Takže pán hovorca. Ak si prečítate zákon o policajnom zbore, tam máte jasne napísané, čo je polícia povinná robiť v prípade, ak sa jedná o podozrenie z trestného činu. Napíšem to veľmi jednoducho, aby ste to pochopili : Polícia je povinná konať z moci úradnej.

Opakujem. Povinná konať!

Nie je to na ľubovôli žiadneho jej príslušníka, či funkcionára! Ak si myslíte, že tu majú príslušné zložky polície nejaký priestor na manévrovanie, z tohoto omylu vás musí okamžite vyviesť prokuratúra!  Tiež z moci úradnej!

Nikto vás nebude žiadať o pomoc zo zahraničia! Naopak, musí to byť slovenská polícia, ktorá francúzske orgány, disponujúce kompletným zoznamom účtov, o pomoc požiada! Inak sa potvrdí domnienka z predošlých prípadov: Gorila, megadaňové podvody, do ktorých sú podľa výpovede hlavného obvineného zapojené politické špičky Smeru, či bývalý viceprezident polície Kopčík, ktorý urobil hviezdnu kariéru, keď sa vďaka Kaliňákovi stal zo dňa na deň z pochôdzkára na hranici rovno prvým viceprezidentom!

Je to ten istý Kopčík, ktorý je dnes policajným pridelencom v Chorvátsku! Veď za verné služby vie ktorýkoľvek minister odmeniť sluhu skvelou funkciou.

Takže krátke zhrnutie : Ak nechce minister vnútra Kaliňák dávať za pravdu rečiam o tom, že policajti pod jeho vedením vo vybraných prípadoch kryjú a možno priamo riadia organizovaný zločin, musí urobiť prvé kroky. Zriadiť vyšetrovací tím na švajčiarske kontá, odvolať zo všetkých funkcií policajtov, ktorých na jeho pokyn do funkcií vymenovali a ktorí svojím ničnerobením zločinu pomáhajú(do kelu, ale kto mu tam potom ostane?).

A teraz tá oprava na záver:

Organizovaný zločin na Slovensku nekryje polícia ako celok. Napísal som, že drvivá väčšina policajtov, ktorých poznám, sú normálni a slušní chalani.

Organizovaný zločin na Slovensku kryjú konkrétni, politicky nanominovaní funkcionári, ktorí zase majú svoje politické krytie.

SENZÁCIA NA ZÁVER : Tento blog som napísal a zavesil na stránke somvobraze.eu dnes,11.februára 2015 cca o 13.45 hod.Verte, neverte, polícia sa v kauze švajčiarskych kont rozhýbala tiež dnes, 11.februaára 2015, v neskorých popoludňajších hodinách.Teraz čakám tlačovú správu o stiahntí policajného pridelenca Kopčíka z Chorvátska a jeho predvolanie pred vyšetrovateľa.

Disponuje Ukrajina jadrovými zbraňami?

20.12.2015

Nech táto otázka znie na prvé prečítanie akokoľvek šialene, dajme bokom emócie „za a proti Ukrajine, za a proti Rusku“ a poďme racionálne analyzovať informácie. V roku 1994 bolo podpísané Budapeštianske memorandum, na základe ktorého traja členovia Bezpečnostnej rady OSN, USA, Veľká Británia a Rusko, poskytli plné a zásadné garancie národnej bezpečnosti a [...]

Inšpiroval ma falošný bloger. Tak som išiel v jeho stopách.

04.10.2015

Nedávno tu napísal bloger Peter Cvik svoju súsenosť s tým, ako ľahko sa dá prostredníctvom vymyslenej identitiy manipulovať čitateĺská blogerská pospolitosť. Zaregistroval si blog pod falošným menom a napísal dva úplne, ale úplne vymyslené príbehy. Zmanipuloval fakty, uvádzal presné čísla, patriace k úplne odlišným príbehom a čitatelia živo diskutovali! Miesto toho, [...]

Fico „bojuje“ proti Únii, aj proti východniarskemu smeráckemu gangu.

25.09.2015

Tisícklikový premiér by však mal vedieť, že tento súboj na dvoch frontoch nemôže zvládnuť. Švindlovať pri klikoch môže pre televíziu, ktorá mu na to servilne vytvorila priestor. Kvóty sú už o inom a východniarsky gang vo vnútri smeráckej mafii tobôž. Fico sa nepustil do boja proti kvótam, ale proti utečencom an bloc.To mu nepochybne prinesie body na domácej, jeho [...]

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaňa nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31, aktualizované: 11:55

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 17
Celková čítanosť: 72751x
Priemerná čítanosť článkov: 4279x

Autor blogu

Kategórie