Slovenský premiér má v očiach strach. Ľudský, prízemný strach. . .

2. septembra 2015, janikkarol, Nezaradené

Z ešte nedávno neohrozitelného a neobmedzeného pána slovenskej politiky, sa stáva uzlíček nervov…

Tlačová konferencia v záhrade na Úrade vlády, na ktorej reagoval na Matovičove (ne)zmyselné obvinenia o Ficovom vlastníctve účtu na Belize so 660 000 000,- dolármi,  skončila jediným výsledkom. Verejnou potupou vlastnej manželky, ktorú si zobral ako „Nutnú obranu“-Autor Judr.Robert Fico! Ak má človek v sebe cit, musel Svetlanu Ficovú ľutovať. Nepochybne šarmantná a inteligentná dáma, na rozdiel od svojho manžela aj skvelá právnička a vynikajúci pedagóg, si takúto hanbu naozaj nezaslúžila. V priamom prenose televíznych kamier ju zostudil vlastný manžel a frajerkár v jednom. Kto vie čítať utrpenie ľudí z ich mimiky, v prípade Svetlany sa mohol načítať do sýta, prečítal priamo román o ponížení ženy…

To bola však len prvá kapitola politickej komédie Roberta Fica, ktorá sa už pomaly, ale veľmi isto mení na tragédiu.

Včerajší deň Ústavy zneužil na „bombastické“ oznámenie o tom, že disponuje potvrdením orgánov Belize o tom, že v tejto krajine nevlastní, ani nevlastnili s manželkou žiadny účet. A žiada Matoviča, aby sa vzdal poslaneckého mandátu. Nuž, že by odchod Matoviča z parlamentu bol nejakou politickou tragédiou, sa nedá predpokladať. Rovnako, ako sa nedá povedať, že je tragédiou jeho prítomnosť v ňom. Matovič má totiž na rozdiel od napríklad politicky frigidného Hrušovského, aspoň politické gule a na rozdielod Freša, aj politickú budúcnosť a zdravý sedliacky úsudok.

O „hodnote a hodnovernosti“ Ficovho belizského potvrdenia, som tu už písal. O Ficovom dôvode na strach napíšem teraz.

Žijeme v dobe, keď sa dá akákoľvek finančná transakcia na svete bez problémov vystopovať a identifikovať všetkých zúčastnené osoby. Právnické, či fyzické. Aby som to zjednodušil. Môžete prehnať peniaze cez tisícky bánk a na konci reťazca je aj tak niekto, kto platí kreditnou kartou, alebo si vyberá peniaze z bankomatu.

Je samozrejme nezmyslom, že Matovič dostal anonymné podanie do poštovej schránky náhodou. Je viacero možností, ako sa k nemu dostalo. Najpravdepodobnejšie sa mi javia 3 možnosti.

1. Údaje dostal priamo z vnútra Smeru a tento postup súvisíci so zúriacim vnútrostraníckym bojom.

2. Kúpil ich od spravodajskej služby – SIS, Vojenské spravodajstvo, alebo špecializovanej zložky polície.

3. Dostal ich od zahraničnej služby, ktorá si ho vytipovala ako záujmovú osobu, vhodnú na takúto spravodajskú hru.

O dôvodoch, prečo sa tak udialo, nie je potrebné momentálne uvažovať.

Robert Fico vie, že vedia, že vie!    Pretože „ONI“ potrebovali, aby vedel.

A preto ten nekonečný ľudský strach…