Založ si blog

S tým potvrdením z Belize si môžete pán premiér. . . .

Robert Fico začína všetky štátne sviatky zneužívať na prezentáciu svojej osoby.

Nedávne oslavy 71. výročia SNP zneužil na vlastné protiimigrantské šialené výpady typu Kotleba, dnes Deň ústavy na „bombastické“ oznámenie, že má potvrdenie z Belize o tom, že ani on, ani jeho manželka nevlastnili, nevlastnia a keďže poznám dobre „fungovanie“ tejto stredoamerickej krajiny, určite aj potvrdenie o tom, ži nikdy nebudú vlastniť žiadny účet v tomto útočisku podvodníkov, vrahov a medzinárodne hľadaných zločincov.

To „fungovanie“ Belize sa dá vyjadriť jednoduchým slovným spojením : Zaplať a máš! Máš = bezúhonnosť, istotu, že ťa nevydajú, alebo istotu, že nevydajú, alebo vydajú akékoľvek potvrdenie.

Písal sa rok 2005 na Belize sme s českými kolegami pátrali po podvodníkovi, ktorý mal na svedomí státisíce okradnutých ľudí a (pravdepodobne) niekoľko vrážd.S naším miestnym kolegom, nazvime ho John, sme sa v hlavnom meste Belmopan stretli na letisku. Pri príchode do Belize sme nemali veľké očakávania, po odchode už žiadne.

Českí „lovci lebiek“ odviedli brilantnú prácu. Vedeli sme, kde náš „objekt“ žije, poznali sme jeho adresu, poznali sme miesta, na ktorých sa zdržiava, poznali sme jeho rodinné a miestne zázemie, ale nepoznali sme systém fungovania justície.John nás z aj tých najmenších očakávaní vyviedol hneď na letisku.

Nechcem byť skeptický, vravel perfektnou angličtinou, z ktorej dokázal prejsť do plynulej španielčiny, či francúzštiny, ale vaša cesta sem bola úplne zbytočná. Je(rozumej objekt) pod ochranou politikov. Nevydá ho na stíhanie prokurátor a ak by sa tak aj stalo, na súde to definitívne prehráte.

Stalo sa už to prvé. Prokurátor nás vypočul, tváriac sa, že ho náš prípad mimoriadne zaujíma a súčasne sa tváriac, že meno nášho „objektu“ počuje prvý raz v živote.A súbežne s tými dvomi „tváreniami sa“ pridal tretie, z ktorého sme mali nadobudúť pocit, že mu v živote nezáležalo na ničom tak osobne, ako na potrestaní zločinu.

Na rozhodnutie si nechal čas 48 hodín. Keď sme vyšli von z jeho úradu, Karel, český kolega, inak vyštudovaný psychológ, povedal nádhernou, ľúbozvučnou česštinou : A je to v pí…..!

Bolo a dodnes ostalo.

Takže pán premiér! To, že máte potvrdenie z Belize, že nevlastníte v tejto krajine žiadny účet, má presne hodnotu „potvrdenia“ z Belize. Ani väčšiu, ani menšiu. Proste hodnotu belizského potvrdenia. Matovičove obvinenie vás a vašej manželky má tiež hodnotu matovičovského obvinenia, ktorého ekvivalentom je belizské potvrdenie. Ale toto riešiť nebudem, napokon to je vojna medzi vami a Matovičom, alebo ako vraví môj kolega, vojna smradov.

To, že na Belize nemáte skutočne účet na VLASTNÉ meno, tomu verím absolútne!

Ale nemusíte nám to oznamovať vo sviatočné dni. Obávam sa totiž, že na Pamiatku zosnulých nám oznámite, že ste hovorili s Ľudovítom Štúrom o vytvoreni Slovenskej republiky tesne predtým, ako sa postrelil na poľovačke a 17.novembra nám prorozprávate, ako ste pri sviečkovej demonštrácii v Bratislave v roku 1988 vypustili ako vodca protikomunistického odboja pneumatiky na všetkých hasičšských vozidlách, ktoré zalievali demonštrantov. A na Štedrý večer nám poviete, ako ste hovorili s pôrodníkom Ježiša Krista.

Takže zhrnutie : Potvrdenie, že účet na Belize nemáte, máte už vo vrecku.Celkovo na svete existuje 240 štátov.Takže čakáme ešte na potvrdenia z 239 krajín.

Disponuje Ukrajina jadrovými zbraňami?

20.12.2015

Nech táto otázka znie na prvé prečítanie akokoľvek šialene, dajme bokom emócie „za a proti Ukrajine, za a proti Rusku“ a poďme racionálne analyzovať informácie. V roku 1994 bolo podpísané Budapeštianske memorandum, na základe ktorého traja členovia Bezpečnostnej rady OSN, USA, Veľká Británia a Rusko, poskytli plné a zásadné garancie národnej bezpečnosti a [...]

Inšpiroval ma falošný bloger. Tak som išiel v jeho stopách.

04.10.2015

Nedávno tu napísal bloger Peter Cvik svoju súsenosť s tým, ako ľahko sa dá prostredníctvom vymyslenej identitiy manipulovať čitateĺská blogerská pospolitosť. Zaregistroval si blog pod falošným menom a napísal dva úplne, ale úplne vymyslené príbehy. Zmanipuloval fakty, uvádzal presné čísla, patriace k úplne odlišným príbehom a čitatelia živo diskutovali! Miesto toho, [...]

Fico „bojuje“ proti Únii, aj proti východniarskemu smeráckemu gangu.

25.09.2015

Tisícklikový premiér by však mal vedieť, že tento súboj na dvoch frontoch nemôže zvládnuť. Švindlovať pri klikoch môže pre televíziu, ktorá mu na to servilne vytvorila priestor. Kvóty sú už o inom a východniarsky gang vo vnútri smeráckej mafii tobôž. Fico sa nepustil do boja proti kvótam, ale proti utečencom an bloc.To mu nepochybne prinesie body na domácej, jeho [...]

Bohuš Garbár

Vyzvedačstvo pre Rusko a branie úplatkov. Súd poslal Garbára do väzenia, nezaplatil totiž pokutu

29.04.2024 13:22

Garbár podľa polície zbieral informácie pre príslušníkov ruskej vojenskej rozviedky GRU od apríla 2021.

Komunisti oslávili 1. máj

V prípade minuloročného zjazdu KSS polícia zastavila trestné stíhanie

29.04.2024 13:15

Na zjazde mali byť vystavené nielen tradičné komunistické symboly, ale aj portrét Stalina.

Blinken

Blinken žiada vyššiu súčinnosť v oblasti obrany s krajinami Perzského zálivu

29.04.2024 13:10

Blinken chce svoju cestu po krajinách Blízkeho východu využiť aj na to, aby v tejto záležitosti vyvinul tlak na vedúcich predstaviteľov Izraela.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 17
Celková čítanosť: 72918x
Priemerná čítanosť článkov: 4289x

Autor blogu

Kategórie