Založ si blog

Slovenský premiér má v očiach strach. Ľudský, prízemný strach. . .

Z ešte nedávno neohrozitelného a neobmedzeného pána slovenskej politiky, sa stáva uzlíček nervov…

Tlačová konferencia v záhrade na Úrade vlády, na ktorej reagoval na Matovičove (ne)zmyselné obvinenia o Ficovom vlastníctve účtu na Belize so 660 000 000,- dolármi,  skončila jediným výsledkom. Verejnou potupou vlastnej manželky, ktorú si zobral ako „Nutnú obranu“-Autor Judr.Robert Fico! Ak má človek v sebe cit, musel Svetlanu Ficovú ľutovať. Nepochybne šarmantná a inteligentná dáma, na rozdiel od svojho manžela aj skvelá právnička a vynikajúci pedagóg, si takúto hanbu naozaj nezaslúžila. V priamom prenose televíznych kamier ju zostudil vlastný manžel a frajerkár v jednom. Kto vie čítať utrpenie ľudí z ich mimiky, v prípade Svetlany sa mohol načítať do sýta, prečítal priamo román o ponížení ženy…

To bola však len prvá kapitola politickej komédie Roberta Fica, ktorá sa už pomaly, ale veľmi isto mení na tragédiu.

Včerajší deň Ústavy zneužil na „bombastické“ oznámenie o tom, že disponuje potvrdením orgánov Belize o tom, že v tejto krajine nevlastní, ani nevlastnili s manželkou žiadny účet. A žiada Matoviča, aby sa vzdal poslaneckého mandátu. Nuž, že by odchod Matoviča z parlamentu bol nejakou politickou tragédiou, sa nedá predpokladať. Rovnako, ako sa nedá povedať, že je tragédiou jeho prítomnosť v ňom. Matovič má totiž na rozdiel od napríklad politicky frigidného Hrušovského, aspoň politické gule a na rozdielod Freša, aj politickú budúcnosť a zdravý sedliacky úsudok.

O „hodnote a hodnovernosti“ Ficovho belizského potvrdenia, som tu už písal. O Ficovom dôvode na strach napíšem teraz.

Žijeme v dobe, keď sa dá akákoľvek finančná transakcia na svete bez problémov vystopovať a identifikovať všetkých zúčastnené osoby. Právnické, či fyzické. Aby som to zjednodušil. Môžete prehnať peniaze cez tisícky bánk a na konci reťazca je aj tak niekto, kto platí kreditnou kartou, alebo si vyberá peniaze z bankomatu.

Je samozrejme nezmyslom, že Matovič dostal anonymné podanie do poštovej schránky náhodou. Je viacero možností, ako sa k nemu dostalo. Najpravdepodobnejšie sa mi javia 3 možnosti.

1. Údaje dostal priamo z vnútra Smeru a tento postup súvisíci so zúriacim vnútrostraníckym bojom.

2. Kúpil ich od spravodajskej služby – SIS, Vojenské spravodajstvo, alebo špecializovanej zložky polície.

3. Dostal ich od zahraničnej služby, ktorá si ho vytipovala ako záujmovú osobu, vhodnú na takúto spravodajskú hru.

O dôvodoch, prečo sa tak udialo, nie je potrebné momentálne uvažovať.

Robert Fico vie, že vedia, že vie!    Pretože „ONI“ potrebovali, aby vedel.

A preto ten nekonečný ľudský strach…

 

Disponuje Ukrajina jadrovými zbraňami?

20.12.2015

Nech táto otázka znie na prvé prečítanie akokoľvek šialene, dajme bokom emócie „za a proti Ukrajine, za a proti Rusku“ a poďme racionálne analyzovať informácie. V roku 1994 bolo podpísané Budapeštianske memorandum, na základe ktorého traja členovia Bezpečnostnej rady OSN, USA, Veľká Británia a Rusko, poskytli plné a zásadné garancie národnej bezpečnosti a [...]

Inšpiroval ma falošný bloger. Tak som išiel v jeho stopách.

04.10.2015

Nedávno tu napísal bloger Peter Cvik svoju súsenosť s tým, ako ľahko sa dá prostredníctvom vymyslenej identitiy manipulovať čitateĺská blogerská pospolitosť. Zaregistroval si blog pod falošným menom a napísal dva úplne, ale úplne vymyslené príbehy. Zmanipuloval fakty, uvádzal presné čísla, patriace k úplne odlišným príbehom a čitatelia živo diskutovali! Miesto toho, [...]

Fico „bojuje“ proti Únii, aj proti východniarskemu smeráckemu gangu.

25.09.2015

Tisícklikový premiér by však mal vedieť, že tento súboj na dvoch frontoch nemôže zvládnuť. Švindlovať pri klikoch môže pre televíziu, ktorá mu na to servilne vytvorila priestor. Kvóty sú už o inom a východniarsky gang vo vnútri smeráckej mafii tobôž. Fico sa nepustil do boja proti kvótam, ale proti utečencom an bloc.To mu nepochybne prinesie body na domácej, jeho [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 17
Celková čítanosť: 72847x
Priemerná čítanosť článkov: 4285x

Autor blogu

Kategórie