Založ si blog

Novozámockí poslanci pomáhajú hľadať bicykel, ktorý pred 4 rokmi sami ukradli.

bicykelAk by by dnes žil Ján Chalupka, napísal by voľné pokračovanie Kocúrkova. Mohol by ho nazvať : Ako novozámockí poslanci nazad do tuby zubnú pastu natláčali.Bol by to bestseller priamo zo života konkrétnych novozámockých mestských “zákonodarcov”.

Píše sa rok 2011 a ctihodní, úctyhodní, ale možno aj nehodní poslanci miestneho zastupiteľstva v Nových Zámkoch na svojom 5.zasadnutí odsúhlasili v bode 9 zmenu územného plánu mesta. Na základe týchto výsledkov hlasovania dostala zelenú výstavba malej vodnej elektrárne v mestskej oblasti Zúgov, inak oázy pokoja a víkendových chatiek novozámčanov.

Tu je zoznam poslancov, ktorí odobrili túto, život zničujúcu zmenu pre všetkých majiteľov víkendových ostrovčekov kľudu na Zúgove.Helena Bohátová, Bertalan Bóna, László Forró, Koloman Forró, Jana Garajová, Katarína Hozlárová, Pavol Hudák, Peter Hudák, Andrej Huršan, Ľuboš Ivan, Ľubica Juríková, Marián Karvaj, Jurak Kisely, Dušan Kollár, Mária Malperová, Anna Rošková, Richard Schwarz, Martin Starzyk, Jozef Török, Jaromír Valent.

Hlasovanie samozrejme bolo podporené “hĺbkovou analýzou” investora stavby AMV Invest.s.r.o. Nové Zámky, podľa ktorej bude mať výstavba elektrárne “blahodarný vplyv nielen na životné prostredie Nových Zámkov, ale aj susedných obcí, okresu, Slovenska, strednej Európy, sveta a galaxie ako takej”!

Že si robím srandu? Ani nie! Ak vydržíte ešte chvíľu čítať, zistíte, že srandu si z novozámčanov robia ich zvolení zástupcovia.

Píše sa rok 2015. Pred zopár mesiacmi bol zvolený do funkcie primátora Otokar Klein. Ten okrem vytunelovaného rozpočtu a vlastne mesta ako takého, zdedil aj problém výstavby vodnej elektrárne. Poslanci mestského zastupiteľstva sa na jeho podnet začínajú opakovane zaoberať problémom vodnej elektrárne. Primátor požiadal poslancov s právnickým vzdelaním, aby pomohli pri riešení tejto prekérnej veci. Podľa reakcií poslancov, ktoré prenikli na verejnosť, mu všetci prisľúbili podporu.

A Kocúrkovo naberá na obrátkach.

Tu je zoznam poslancov súčasného mestského zastupiteľstva, ktorí sedeli aj v minulom mestskom zastupiteľstve. Vtedy hlasovali za zmenu územného plánu a dnes idú “pomáhať” primátorovi so zmenou zmeny. Helena Bohátová, Bertalan Bóna, Koloman Forró, László Forró, Katarína Hozlárová, Jurak Kisely, Anna Rošková, Richard Schwarz, Martin Starzyk, Mária Malperová, Jozef Török, Jaromír Valent. Najzaujímavší sú právnici Valent a Schwarz, ktorí budú tiež pomáhať právne riešiť problém, ktorý vyplynul z ich vlastného hlasovania!

Proste, len aby sme v hanbe nezostali…Alebo, idú nazad natláčať zubnú pastu do tuby?  Výsledok natláčania vieme už dnes. Vlastne už dnes natláčajú kaleráby do hlavy primátorovi a predovšetkým občanom, ako im idú pomáhať.

Novozámocké zastupiteľstvo má jednu zvláštnosť. Pôsobia v ňom v zásade dve skupiny( ale ja som nikde som nenapísal, že zločinecké!) Tzv. slovenská koalícia a tzv.maďarská koalícia. Je o nich známe, že to medzi nimi iskrí pri takých “vážnych” hlasovaniach, ako je odhalenie busty nejakému slovenskému, alebo maďarskému dejateľovi, alebo sa dokážu hodiny do poslednej kvapky národnej krvi sporiť o tom, či veniec položený na podstavec jedného dejateľa, nebol o niečo väčší, alebo drahší, ako veniec pre toho druhého.

Proste jedni : Za Boha a za národ, druhí : Za Veľké Uhorsko!  Ale obe skupiny spoločne : Za vodnú elektráreň v Zúgove! Hm, žeby to bolo tým, že peniaze nemajú národnosť? To nechám na vaše posúdenie.

Keď Európska únia spúšťala projekt alternatívnych zdrojov energie – malé vodné elektrárne, bioplynové stanice, solárne elektrárne, robili tak bruselskí úradníci s najlepším úmyslom, zabezpečiť aspoň časť energie z náhradných zdrojov. Už po niekoľkých málo rokoch zistili, že urobili strašnú chybu. Na začiatku totiž netušili, aké válovy na tunelovanie eurofondov pripravili pre politikov a ich správcov majetkov vo východnej Európe.

Ale mali by byť napriek tomu navrhnutí na Nobelovu cenu za fyziku. Dokázali, že alternatívny zdroj energie vie spojiť dva politické protipóly. Za predpokladu, že tým alternatívnym zdrojom je €. V Nových Zámkoch sa tento pokus vydaril!

Kto chce vedieť viac, dozvie sa tu :

http://www.novezamky.sk/VismoOnline_ActionScripts/File.ashx?id_org=700036&id_dokumenty=4831

 

http://www.novezamky.sk/VismoOnline_ActionScripts/File.ashx?id_org=700036&id_dokumenty=1228

 

Disponuje Ukrajina jadrovými zbraňami?

20.12.2015

Nech táto otázka znie na prvé prečítanie akokoľvek šialene, dajme bokom emócie „za a proti Ukrajine, za a proti Rusku“ a poďme racionálne analyzovať informácie. V roku 1994 bolo podpísané Budapeštianske memorandum, na základe ktorého traja členovia Bezpečnostnej rady OSN, USA, Veľká Británia a Rusko, poskytli plné a zásadné garancie národnej bezpečnosti a [...]

Inšpiroval ma falošný bloger. Tak som išiel v jeho stopách.

04.10.2015

Nedávno tu napísal bloger Peter Cvik svoju súsenosť s tým, ako ľahko sa dá prostredníctvom vymyslenej identitiy manipulovať čitateĺská blogerská pospolitosť. Zaregistroval si blog pod falošným menom a napísal dva úplne, ale úplne vymyslené príbehy. Zmanipuloval fakty, uvádzal presné čísla, patriace k úplne odlišným príbehom a čitatelia živo diskutovali! Miesto toho, [...]

Fico „bojuje“ proti Únii, aj proti východniarskemu smeráckemu gangu.

25.09.2015

Tisícklikový premiér by však mal vedieť, že tento súboj na dvoch frontoch nemôže zvládnuť. Švindlovať pri klikoch môže pre televíziu, ktorá mu na to servilne vytvorila priestor. Kvóty sú už o inom a východniarsky gang vo vnútri smeráckej mafii tobôž. Fico sa nepustil do boja proti kvótam, ale proti utečencom an bloc.To mu nepochybne prinesie body na domácej, jeho [...]

Najvyšší správny súd, budova

Opozícia žiada zasadnutie výboru ku kontrole rezortu spravodlivosti na Najvyššom súde

26.04.2024 15:28

Predseda výboru Miroslav Čellár reagoval, že zatiaľ podanie opozičných poslancov neeviduje. Ak ho dostane, výbor zvolá.

Vuong Dinh Hue

Komunista dobrovoľne odstúpil z postu šéfa parlamentu. Hue „porušil stanovy strany“

26.04.2024 15:02

Vuong Dinh Hue je ďalším popredným vietnamským činiteľom, ktorý prišiel o funkciu v rámci prebiehajúcej protikorupčnej kampane.

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 17
Celková čítanosť: 72889x
Priemerná čítanosť článkov: 4288x

Autor blogu

Kategórie